Wie wel eens naar Italië op vakantie is geweest, heeft waarschijnlijk ook het beroemde drankje Limoncello
geproefd. Dit drankje op basis van citroen wordt gemaakt van de schil.
Het is een tijdrovend proces maar het eindresultaat is voortreffelijk, mits je van citrus smaken houdt. Samen met een lichte cake komen de citrussmaken helemaal tot zijn recht.
Ingrediënten:
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 200 gram roomboter op kamertemperatuur
• 200 gram suiker
• 175 gram poedersuiker
• 4 eieren
• 4 eetlepels (of meer) Limoncello
• 1 citroen
Bereiding:
1. Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
2. Vet een met bakpapier beklede bakvorm in.
3. Meng de suiker en het boter tot één massa.
4. Voeg dan de eieren per stuk toe, blijf mengen.
5. Doe hier twee eetlepels Limoncello bij en knijp een halve citroen uit.
6. Voeg nu beetje bij beetje het bakmeel toe en meng dit tot een glad beslag.
7. Giet het mengsel in een cakevorm die in jouw Airfryer past.
8. Bak de cake voor circa 50 minuten op 160 graden in de Airfryer.
9. Laat de cake afkoelen.
10. Meng de overige Limoncello met de poedersuiker, sap van halve citroen en een eetlepel water. Is het te dik, voeg nog wat water(of Limoncello toe). Is het te waterig voeg dan wat poedersuiker toe.
11. Doe er nog wat citroenrasp doorheen en verdeel het glazuur over de cake.
Accessoires: Cakevorm die in jouw Airfryer past

Bekijk onze Airfryer kookboeken voor meer van dit soort gerechten!