Dennenappels zijn al generaties lang een leuk ornament om in de herfst en winter in huis te plaatsen.
Je kunt ze gebruiken bij bloemstukken, bij kaarsjes of gewoon zo los op een schaal. Vaak zijn ze gebonden aan de 2 koude seizoenen maar wanneer je ze bleekt kan je ze eigenlijk het hele jaar door gebruiken. Ze krijgen dan een mooie verouderde, whitewash en rustieke look.
Dit ziet er toch super mooi uit??

Bekijk snel de simpele handleiding…
Benodigdheden:
– Dennenappels
– Bleek
– Plastic emmer
– Azijn
– Rubberen handschoenen
– Keramisch of glazen bord
– Baksteen of steen
– Kranten

Voorwerk: Dennenappels die je wilt gaan bleken moeten schoon en droog zijn. Je kunt ze een tijdje in azijn laten weken en ze vervolgens afspoelen onder de kraan met wat Dreft. Daarna droog je ze even in oven totdat ze kurkdroog zijn. Ga dan vervolgens verder met de volgende stappen:
Maak een werkblad van kranten zodat het niet erg is als er een beetje bleekt spettert. Veeg alle stof en zand van de dennenappels af en stop ze in de emmer. Gebruik niet teveel dennenappels tegelijk, dit kan het resultaat verminderen.

Giet nu de pure bleek over de dennenappels heen. Zorg ervoor dat ze helemaal kopje onder kunnen.

Omdat de dennenappels naar boven gaan drijven is het belangrijk dat je er wat gewicht op legt zodat ze geheel bedekt blijven. Leg er dus een bord op en leg op dat bord een baksteen of iets dergelijks. Gebruik hierbij handschoenen!

Maar het kan sneller…
Lees er meer over…
Om de dennenappels sneller te laten openen kan je ze op een bakplaat leggen, in de oven doen op 220 graden ongeveer 10 minuten lang, hou het in de gaten. Je zult zien dat ze erna ook open zijn gegaan.

Bekijk op de volgende pagina’s nog een aantal decoratie voorbeelden met gebleekte dennenappels.
In een glazen pot staan ze geweldig!

Ideaal voor in de kerstboom…
