Wie kent het niet? Je koopt je favoriete fruit, maar al na een paar dagen merk je dat het begint te bederven. Gelukkig is er een ontzettend handige truc waarmee je ervoor zorgt dat je fruit veel langer vers blijft. En geloof het of niet, het is heel eenvoudig! Deze tip moet je echt proberen.
Fruit is niet alleen lekker, maar ook boordevol voedingsstoffen. Denk aan vitamine C, vezels en een heleboel andere vitaminen en mineralen. Bovendien geven de natuurlijke suikers in fruit je een energieke boost. Voor een gezond tussendoortje kun je altijd een appel, sinaasappel of ander fruit pakken. Maar het probleem is dat fruit snel bederfelijk is. Wij hebben een simpel trucje gevonden om dat te voorkomen!
Volgens het Voedingscentrum is het goed om dagelijks twee stuks fruit te eten. Fruit bevat immers veel gezonde stoffen, maar het nadeel is dat het vaak snel bedorven raakt. Het beste kun je fruit buiten de koelkast bewaren, zodat het zijn volle smaak behoudt. Toch gebeurt het vaak dat je meer fruit weg moet gooien dan je wilt. Zeker als het warm is, bederft het fruit sneller, en voor je het weet bijt je in een melige appel of een beschimmelde peer. Dat wil je natuurlijk niet!
Je Fruit Langer Vers Houden
Dus, wat kun je doen om te vermijden dat je fruit snel bederft? Wij hebben een slimme truc voor je die dat oplost! Het enige wat je nodig hebt om de levensduur van je fruit te verlengen, is azijn en zout. Simpeler kan bijna niet. Vul de wastafel met water, doe er een kopje azijn bij en leg het fruit erin. De azijn helpt om schimmelvorming tegen te gaan en verlengt zo de houdbaarheid. Voeg ook een eetlepel zout toe; dit doodt kleine insecten die zich eventueel op je fruit bevinden. Laat het geheel tien minuten staan, spoel het af, en dep het droog met keukenpapier. Op deze manier blijft je fruit tot wel twee keer zo lang goed!
Hoewel je fruit meestal buiten de koelkast kunt bewaren om de smaak te behouden, zijn er uitzonderingen. Vooral ‘zomerfruit’ zoals aardbeien, frambozen en kersen doen het goed in de koelkast. Ook druiven en gesneden fruit blijven langer goed als je ze koel opslaat.
Zorg er dus voor dat je je fruit op de juiste manier behandelt en bewaart, en je zult merken dat je fruit veel langer vers blijft. Geen beschimmelde peren of melige appels meer, alleen maar heerlijk fris en smakelijk fruit!