Deze grootmoeder maakt veiligheidsspelden vast aan kleding voordat ze deze in de droger doet. Mensen die dit horen vinden het in eerste instantie een raar idee. Ze zijn echter niet op de hoogte van de praktische redenen achter deze routine. Veiligheidsspelden behoren tot de essentiële objecten die we in bijna elk huishouden tegenkomen. Ze worden erkend om hun gevarieerde toepassingen en veelzijdigheid. Wat de meerderheid echter over het hoofd ziet, is de capaciteit van veiligheidsspelden om een cruciale rol te spelen tijdens het droog proces van kleding.
De aloude wijze tip van de huisvrouw onthult hoe effectief dit is. Iedereen heeft het fijne gevoel van het aantrekken van fris gewassen kleding, de geur van netheid, ervaren. Maar vaak gooit een ander probleem roet in het eten en dit kan behoorlijk irritant zijn.
Lees snel verder op de volgende pagina…
Het is hier dat we ons wenden tot de gouden tip van oma – de veiligheidsspelden. De procedure om dit te implementeren is uiterst eenvoudig. Bij het drogen van je wasgoed bevestig je gewoon een veiligheidsspeld aan elk kledingstuk.
Dit eenvoudige proces helpt bij het neutraliseren van de statische lading, waardoor je ‘plakkerige’ kledingstukken verlichting krijgen. Ook is het mogelijk om reeds opgedroogde kleren aan een speld te hangen om gedurende de dag statische elektriciteit te verminderen.
Een alternatief voor de veiligheidsspeld kan een metalen hanger zijn, die ook fungeert als een efficiënte geleider van statische elektriciteit. Andere alternatieven om statische lading te bestrijden zijn onder meer het gebruik van wasverzachter of azijn bij het wassen. Deze stoffen hebben het vermogen om statische elektriciteit te remmen.
Ook kun je kleding vermijden die de neiging heeft om statische elektriciteit te genereren, zoals acryl, polyester en nylon.
Door je kleding op natuurlijke wijze in de buitenlucht te drogen in plaats van een droogmachine, verlaag je ook de kans op statische elektriciteit in je kleren.
Vond je dit een handige tip? Deel deze dan met anderen!