Heeft je het wel eens gehad dat het pellen van een gekookt ei soms soepel verloopt en andere keren je bijna wanhoopt van frustratie? Herkenbaar, toch? Het ene moment haal je de schaal er zo vanaf, de volgende keer eindig je met een ei vol kleine, hardnekkige stukjes schil. Elk ei lijkt weer anders te reageren. Er bestaan talloze tips om een ei goed te pellen, maar de aanpak die we nu gaan delen, is eigenlijk wel de beste.
Wie houdt er niet van een heerlijk gekookt ei? Het is een perfecte aanvulling bij je ontbijt, een voedzame snack op een gezond broodje, of een eiwitrijke toevoeging aan een salade. Gekookte eieren bereiden is meestal zo gebeurd, het kost eigenlijk maar een paar minuten. Echter, het werkelijke obstakel blijkt vaak het pellen te zijn. Sommige schalen lijken vastgelijmd aan het eiwit, wat het een hele klus maakt om ze netjes eraf te krijgen.
Er zijn legio adviezen over hoe je dit proces kunt verbeteren: gebruik verse eieren, gebruik juist oudere eieren, dompel ze in koud water om ze te laten ‘schrikken’, enzovoort. Maar ongeacht welke methode je hanteert, blijft het vaak lastig. De helft van de tijd eindig je met een ei dat grotendeels is ontdaan van zijn eiwit, terwijl de schaal nog hardnekkig blijft plakken.
Klik op volgende voor de volgende pagina
De Eenvoudige Truc
Gelukkig is er een trucje dat je leven een stuk makkelijker maakt. Een slimme man heeft een methode bedacht waardoor je een gekookt ei in een handomdraai kunt pellen. Dit scheelt je niet alleen tijd, maar ook een hoop frustratie. Je kunt zelfs meerdere eieren tegelijk pellen, wat ideaal is wanneer je bijvoorbeeld een lunchsalade of gevulde eieren wilt maken.
Deze truc is verbazingwekkend populair geworden; een online video toont zijn techniek en is al bijna 26 miljoen keer bekeken! Mensen reageren vol enthousiasme met uitspraken als “Waarom wist ik dit niet eerder?” en “Zo ga ik het altijd doen!”. Het brengt de vraag op: waarom hebben we zoveel tijd verspild aan moeilijk te pellen eieren als het eigenlijk zo simpel kan?
Maar hoe werkt deze truc dan precies? Vul een glas tot de helft met water en leg er een gekookt ei in. Dek het glas af met je hand of gebruik een afsluitbare pot, zoals een oude jampot bijvoorbeeld. Schud het geheel flink voor zo’n 30 seconden. Hierna kun je de schaal gemakkelijk van het ei af laten glijden.
Het advies uit deze video maakt dat het pellen van een gekookt ei nooit meer een probleem is. Het filmpje moet je gewoon even bekijken; je zult zien dat binnen minder dan 30 seconden de oplossing voor het pellen van eieren duidelijk wordt.