Een leraar zou er altijd naar moeten streven studenten te ondersteunen en te begeleiden, ongeacht de omstandigheden. Iedereen heeft namelijk unieke talenten en vaardigheden. Wanneer kritiek destructief wordt, kan het vertrouwen van een kind behoorlijk geschaad worden. Je verwacht dat iemand die met kinderen werkt zich hiervan bewust is, maar soms blijkt dit helaas niet zo te zijn.
De vader van een jongen plaatste een bericht op sociale media waarin hij de aanpak van de docent van zijn zoon ter discussie stelde. Het bericht kreeg veel aandacht. Zijn zoon, Kamdyn Piland, had een rekentoets teruggekregen waarop de leraar de woorden ‘volkomen waardeloos’ gezet had. Het jongetje had de toets aan zijn vader laten zien, en daarop stonden ook de opmerkingen dat hij slechts 13 vragen in 3 minuten had beantwoord, met daarnaast de opmerking ‘triest’ en een droevig gezichtje.
Vader Chris sprak de lerares aan over de ongepaste opmerkingen en vroeg hoe deze opmerkingen zijn zoon zouden kunnen helpen. Volgens Chris antwoordde de lerares enkel: “Het spijt me dat je het zo ervaart.” Omdat Chris het gevoel had dat de lerares hem niet serieus nam, besloot hij zijn verhaal te delen op Facebook. Hij was geschokt en vond het onacceptabel dat iemand zo’n opmerking zou maken tegenover een kind. Kamdyn deelde ook zijn gevoelens met Fox56 News: “Ik voelde me heel verdrietig en van streek. Ik was echt boos. En het was erg gemeen om te doen.”
De Reacties en Gevolgen van een Viraal Verhaal
Het bericht van Chris verspreidde zich razendsnel en vele mensen deelden hun mening hierover. Er ontstond zelfs een petitie die opriep tot het ontslag van de betreffende lerares, en deze werd door meer dan 20.000 mensen ondertekend. Tegelijkertijd was er een andere petitie waarin men erkende dat de lerares fout zat, maar dat dit niet tot haar ontslag zou moeten leiden. Deze petitie verzamelde iets meer dan 1.000 handtekeningen.
Inmiddels heeft Chris laten weten dat hij niet op de hoogte is van de maatregelen die de school heeft genomen, maar dat Kamdyn nu in een andere klas zit. “Misschien wordt het nu serieus genomen en helpt het voorkomen dat andere docenten en studenten dit soort situaties ook moeten meemaken,” vertelde hij aan Fox56 News.
De vraag die blijft staan is of leraren daadwerkelijk de vrijheid moeten hebben om zulke opmerkingen op toetsen van een 7-jarige te maken. Het verhaal roept discussies op over wat acceptabel is in het onderwijs en hoe belangrijk het is om kinderen met respect en geduld te behandelen.