Ze zijn weer volop verkrijgbaar: Oliebollen! Tijdens de feestdagen wordt er hier thuis flink gesmuld van die oliebollen. Maar bij veel oliebollenkraampjes zijn de oliebollen behoorlijk vettig en dat is zonde van de lekkere smaak. Wist je dat je oliebollen ook klaar kunt maken in de Airfryer?
Ze zijn hierdoor niet vet en heerlijk luchtig en ze hebben een krokant korstje! Ik heb ze getest en ze smaken echt superlekker! Ook airbollen maken? Bekijk het recept hieronder.
Benodigdheden:
– 500 gr. oliebollenmix ( 1 pak )
– 100 gr. bloem
– 250 gr. rozijntjes
– 400 ml. water (warm)
– 7 gr. gedroogde gist ( 1 zakje )
– Flesje olijfolie
– 25 gr. poedersuiker
– Optioneel: 1 e.l. zonnebloem olie
Bekijk het Airfryer recept op de volgende pagina’s.
1. Neem een kom en doe hier de oliebollenmix, gist, rozijnen en water in.
2. Nu goed roeren zodat je een glad beslag krijgt.
3. Span een vochtige theedoek over de kom heen en laat het beslag een uurtje rusten zodat het kan rijzen.
4. Mix 100 gram bloem en 25 gram poedersuiker op een bord.
5. Gebruik een ijsknijper of je handen om ronde bollen te maken van het deeg. Rol deze bollen door de mix van poedersuiker en bloem en leg ze op een bordje. Smeer daarna met een kwastje wat olijfolie op de oliebollen. Dit zorgt ervoor dat ze mooi bruin worden.
6. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius. Leg de oliebollen in de Airfryer, voeg eventueel 1 lepel zonnebloemolie toe en bak ze 10 minuten. Na 5 minuten draai je ze om zodat beide kanten gaar worden. Ik gebruik hier de Airfryer XL bakplaat maar je kan ook het gewone mandje gebruiken.
7. Na 10 minuten zijn ze klaar! Ik heb in totaal 9 oliebollen gemaakt van 1 pak oliebollenmix.
8. Een beetje poedersuiker erop en eet smakelijk!
Bekijk de video hieronder voor duidelijke instructies.