Ben je niet zo handig in de keuken, maar heb je enorme zin in een eitje? Gelukkig kunnen we altijd het internet raadplegen. Er zijn online veel tips te vinden over hoe je eieren kunt bereiden. Ik heb de 5 meest effectieve voor je verzameld. Bonuspunt: ze zijn niet alleen praktisch, maar ook leuk om te doen! Je hoeft hiervoor geen chef te zijn. Het is echt heel eenvoudig en je hebt nauwelijks spullen nodig om te beginnen. Zo ontdek je onder andere 3 manieren om een ei te pocheren, hoe je een ei in de magnetron kookt en nog veel meer.
1. Kook een ei met een koffiezetapparaat!
Wist je dat je een koffiezetapparaat uitstekend kunt gebruiken om eieren te koken? Het is heel simpel: leg de eieren in de koffiepot, vul de machine met water en zet ‘m aan. Zodra het water is doorgelopen, laat je de eieren nog 10 minuten in het hete water staan. Haal ze eruit, schil ze en genieten maar. Extra tip: het schillen gaat supermakkelijk. Klik snel door naar de volgende pagina voor meer handige tips!
2. Omelet uit de mok.
Klinkt misschien vreemd, maar je kunt een omelet maken in een mok. Hoe? Neem een hittebestendige mok, vet de binnenkant in met boter, tik een eitje erin en voeg kaas, groenten en andere lekkere dingen toe. Zet de mok in de magnetron en verwarm deze ongeveer een minuut. Haal de mok eruit, roer goed door en zet ‘m nog een minuut in de magnetron. Herhaal dit tot het ei gaar is. Hoe lang het duurt hangt af van je magnetron en de mok. Lees verder op de volgende pagina voor meer handige tips om je favoriete eitje klaar te maken.
3. Prik in het eigeel om ontploffing te voorkomen!
Dacht je dat eieren niet in de magnetron kunnen? Fout gedacht! Zorg dat de magnetronplaat warm is, voeg wat boter toe en tik het ei kapot op de plaat. Vergeet niet om de dooier door te prikken met een mes. Waarom? Als je dit niet doet, kan het ei ontploffen en moet je ook nog de magnetron schoonmaken.
4. Een gepocheerd ei maken.
Iedereen wil wel een ei kunnen pocheren, maar het lijkt zo lastig, niet waar? Helemaal niet! Breek een ei, doe het in een boterhamzakje, knoop het zakje dicht en leg het in een pan met heet water. Laat het koken en voilà, een gepocheerd ei! Super simpel. Zorg er wel voor dat je het zakje hebt ingesmeerd met boter, anders krijg je het ei er moeilijk uit.
5. Een ei scheiden.
Vind je het moeilijk om een ei te scheiden en gaat het vaak mis? Na deze tip niet meer. Breek een ei op een bord, neem een leeg plastic flesje, druk het in en houd het zo vast. Plaats de opening boven het eigeel en laat de spanning los. Waarom? Doordat de lucht uit het flesje is, zuigt het flesje bij het loslaten het eigeel op. Super handig!