Heb je weleens gedacht aan alternatieve manieren om eieren te bereiden in plaats van de traditionele kookplaat? Deze verrassende tips zijn makkelijk uit te voeren, zelfs als je geen keukenprins of -prinses bent. Ze zijn niet alleen simpel, maar ook een leuke manier om in de keuken iets nieuws te proberen. Hier zijn vijf creatieve ideeën om eieren op verschillende manieren te bereiden – van het op drie manieren pocheren van een ei tot het klaarmaken van eieren in de magnetron en nog veel meer.
1. Koffiezetapparaat
De eerste in deze reeks culinaire ontdekkingen begint bij je koffiezetapparaat. Geloof het of niet, je kunt eieren koken met je koffiemachine. Je hoeft alleen maar water in het apparaat te doen, net zoals je normaal zou doen, en de eieren in de koffiepot te leggen. Zodra het water is doorgelopen, laat je de eieren nog tien minuten in het hete water liggen. Wat krijg je? Perfect gekookte eieren die makkelijk te pellen zijn.
2. Omelet in een mok
Zin in een snel roerei? Wat dacht je van een magnetron-omelet in een mok? Het klinkt misschien raar, maar het werkt echt! Vet eerst een hittebestendige mok in met boter. Breek daarna een ei in de mok, voeg je favoriete kaas, groenten of andere ingrediënten toe. Zet de mok vervolgens een minuut in de magnetron, haal hem eruit, roer even en herhaal dit tot je een smakelijk roerei hebt.
Lees verder op de volgende pagina voor meer handige tips om jouw favoriete eitje klaar te maken…
3. Prik in de dooier en voorkom explosies!
Als je altijd hebt gedacht dat je eieren niet in de magnetron kunt bereiden, dan heb je het mis! Zorg ervoor dat het bord magnetronbestendig is, voeg wat boter toe en tik het ei bovenop het bord. Prik met een mes in de dooier. Waarom dit doen? Zo voorkom je dat het ei ontploft en je meer tijd kwijt bent aan het schoonmaken van de magnetron.
4. Pocheren
Ben je bang om een ei te pocheren? Geen paniek, deze methode is foolproof. Giet een ei in een met boter ingevet plastic zakje, knoop het zakje dicht en leg het in een pan met heet water. Laat het even koken, en voilà! Je hebt een perfect gepocheerd ei.
5. Een ei scheiden
Als je ooit moeite hebt gehad met het scheiden van een ei, dan is hier een eenvoudige tip. Breek het ei op een bord en pak een lege plastic fles. Plaats de opening van de fles voorzichtig boven de dooier, knijp in de fles en laat dan los. De luchtdruk zal de dooier opslokken, waardoor je zonder gedoe een perfect gescheiden ei hebt!