In ons land behoort de aardbei tot één van de meest gegeten fruitsoorten en zit bovendien boordevol stoffen die ons lichaam nodig heeft. Zo zijn aardbeien bijvoorbeeld rijk aan vitamine C, kalium en foliumzuur; belangrijke vitamines en mineralen die essentieel zijn voor ons welzijn. Dankzij de aanwezigheid van vitamine C versterken aardbeien onze weerstand en dragen ze bij aan een gezonde huid en haar. Foliumzuur, ook bekend als vitamine B11, speelt een belangrijke rol in de groei van ons lichaam en de aanmaak van rode en witte bloedcellen.

Het is aanbevolen om dagelijks aardbeien te eten. Je kunt ze als tussendoortje consumeren of toevoegen aan je ontbijt of lunch. Helaas kan dit vrij prijzig zijn, aangezien je al snel €4,99 betaalt voor 500 gram Hollandse aardbeien. Hoewel Spaanse of Marokkaanse aardbeien goedkoper zijn, zijn ze wel minder smaakvol. Een ander nadeel van aardbeien is dat ze niet lang vers blijven vanwege hun zachte structuur. Invriezen is een optie, maar helaas gaat dit ten koste van de smaak wanneer je de aardbeien later wilt ontdooien.
Gelukkig hebben we een handig trucje ontdekt waarmee je aardbeien tot wel een week lang vers kunt houden. Dit betekent dat je gerust een extra bakje kunt meenemen zonder je zorgen te maken of je ze op tijd kunt opeten! En het beste nieuws is dat je deze truc ook kunt toepassen op andere zachte fruitsoorten, zoals frambozen, bosbessen en bramen. Benieuwd naar hoe je dit doet? Lees dan verder op de volgende pagina voor de uitleg.
Maak je geen zorgen als je denkt dat het teveel moeite kost, want dit is een super simpele en snelle klus die veel oplevert, omdat je de aardbeien niet langer hoeft weg te gooien! Je hebt slechts een paar dingen nodig voor deze truc: azijn, een maatbeker, een grote kom, een vergiet, keukenpapier en kraanwater. Het is een eenvoudig en snel proces dat de moeite waard is om te proberen.

Het proces is eenvoudig: neem een kom en vul deze voor 1/4 met azijn en 3/4 met water. Leg de aardbeien in het mengsel en laat ze ongeveer 10-15 minuten in het badje weken, zodat ze aan alle kanten nat worden. Haal de aardbeien vervolgens uit het water en stop ze in een vergiet, maar spoel ze niet af! Schud ze voorzichtig uit en leg ze op een velletje keukenpapier. Laat ze drogen totdat ze volledig zijn opgedroogd en stop ze dan terug in hun bakje. Je zult merken dat de aardbeien nu veel langer houdbaar zijn! Deze methode werkt ook voor andere zachte fruitsoorten zoals frambozen, bosbessen en bramen.
De vraag of aardbeien in de koelkast moeten worden bewaard, blijft een discussie. In de winkel worden aardbeien soms in de koelkast bewaard, terwijl ze andere keren buiten de koelkast liggen. Als je gebruik maakt van de eerder genoemde tip om de aardbeien langer vers te houden, kun je ervoor kiezen om ze buiten de koelkast te bewaren. Houd er echter rekening mee dat ze dan minder lang vers blijven dan wanneer je ze in de koelkast bewaart. Het beste zou zijn om ze eerst in azijnwater te laten weken, op te laten drogen en vervolgens in de koelkast te bewaren. Zo kun je het beste van beide werelden combineren en blijven de aardbeien zo lang mogelijk vers.