De Indische keuken, wie is daar nou geen liefhebber van? Deze uitgebreide keuken kent veel smaken en verschillende gerechten en hapjes.
Een van de favoriete hapjes zijn toch wel die heerlijke Indische pasteitjes. Je hebt ze misschien vast wel eens gehaald in de toko of op de markt. Altijd al afgevraagd hoe je deze lekkernij kunt maken? Wij delen vandaag het recept met je. En we kunnen alvast verklappen dat de bereiding helemaal niet moeilijk is.

Ingrediënten:
• pakje bladerdeeg
• 1 el olie
• 1 sjalot
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1,5 el sambal oelek
• 300 gr rundergehakt
• 75 gr wortel, geraspt
• 1 runderbouillonblokje
• 1 tl basterdsuiker
• 1 tl kurkurma
• 1 tl korianderzaad (ketoembar)
• 1 el ketjap manis
• 50 gr fijne soe-oen vermicelli
• 1 ei
Bereiding:
Snijd de jalot fijn en fruit deze in een pan samen met de geperste knoflook en sambal.
Voeg het gehakt toe samen met alle droge kruiden en de ketjap en rul het gehakt.
Kook in de tussentijd een liter water en laat de vermicelli enkele minuten hierin weken.
Voeg de geraspte wortel aan het gehakt er roer goed door.
Snijd de vermicelli in kleine stukjes, voeg deze aan het gehakt en roer goed door.
Leg in het midden van een plak bladerdeeg een flinke lepel gehakt en vouw het als een appelflap dicht.
Druk alle uiteinden van het bladerdeeg met een vork in zodat het bladerdeeg rondom wordt afgesloten.
Kluts het ei en smeer de pasteitjes in met een kwast.
Bak de pasteitjes in een voorverwarmde oven voor circa 15-20 minuten op 200 graden.
Serveer de pasteitjes warm en met een chilisausje.
Smullen maar!