Dit recept voor geroosterde bloemkool is eenvoudig, maar zit boordevol smaak. De combinatie van zoete paprika, knoflook en twee soorten kaas zorgt voor een heerlijk hartig gerecht dat zowel als bijgerecht als hoofdmaaltijd kan dienen. Door de bloemkool in de oven te roosteren, krijgt hij een mooie goudbruine kleur en een licht knapperige textuur. Ideaal voor een gezellige maaltijd!
Ingrediënten:
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout, naar smaak
- Zwarte peper, naar smaak
- 1-2 zoete paprika’s, in reepjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde knoflook of knoflookpoeder
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 gram mozzarella, geraspt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bereid de groenten: Leg de bloemkoolroosjes en de reepjes paprika in een grote kom. Voeg de olijfolie, zout, zwarte peper, en gedroogde knoflook toe. Meng alles goed door elkaar, zodat de bloemkool en paprika bedekt zijn met de kruiden en olie.
- Strooi Parmezaanse kaas: Voeg de Parmezaanse kaas toe aan het mengsel en roer nogmaals door, zodat de kaas gelijkmatig verdeeld is over de groenten.
- Rooster de groenten: Spreid het mengsel uit op een bakplaat en bak het in de oven gedurende 20 minuten, totdat de bloemkool zacht begint te worden en goudbruin kleurt.
- Voeg mozzarella toe: Haal de bakplaat uit de oven en strooi de geraspte mozzarella over de geroosterde groenten. Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 10 minuten, totdat de mozzarella gesmolten is en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
- Serveer: Haal de bakplaat uit de oven en laat het gerecht een paar minuten afkoelen. Serveer warm en geniet van deze knapperige, kaasmachtige bloemkoolschotel.
Bon appétit!