Waarschijnlijk heb je ze vast wel eens gegeten in de horeca: kaasstengels. Heerlijk tijdens een middagje terras of lekker snackavondje.
Je kan de kant-en-klare kaasstengels natuurlijk in de supermarkt kopen, maar deze variant die vaak weinig kaas en veel deeg bevat, kan bij lange niet op tegen dit heerlijke recept. Daarnaast betaal je in de supermarkt al snel een godsvermogen voor zo’n 10 kaasstengels.

Geloof ons, dit zijn de beste kaasstengels die je gaat eten. Misschien even een geknutsel, maar wanneer je eenmaal de slag te pakken hebt, tover jij dit lekkere hapje in no-time uit je frituurpan!
Ingrediënten:
• pan met olie of frituurpan
• 8 plakken filodeeg
• 600 gram oude kaas
• 1 ei, geklutst
• favoriet sausje
Bereiding:
• Laat de plakken filodeeg ontdooien en snijd ze daarna in 4 gelijk delen.
• Snijd de kaas in reepjes van circa een halve centimeter x acht centimeter.
• Leg een reepje kaas ongeveer een centimeter af van het uiteinde en vouw de binnenkanten naar binnen over de kaas.
• Rol nu de het filodeeg dicht als een loempia en gebruik het geklutste ei om het filodeeg dicht te plakken.
• Let er goed op dat de kaasstengels helemaal dicht zijn voordat je ze gaat frituren, anders smelt de kaas eruit tijdens het frituren.
• Bak de kaassnacks in een voorverwarmde frituurpan op circa 180 graden tot ze goudbruin zijn.
• Laat ze even op keukenpapier uitlekken voordat je ze serveert.
Eet smakelijk!