De banaan is een van de meest populaire fruitsoorten in de Westerse wereld. Dit komt waarschijnlijk doordat bananen een heerlijke smaak hebben. Het snel worden bruin van bananen is een bekend fenomeen voor velen. De meeste mensen zijn geen fan van bruine bananen doordat de smaak erg veel verandert en de banaan te zacht aanvoelt. Maar moeten we accepteren dat bananen hoe dan ook bruin zullen worden?

Bananen bevatten veel belangrijke vezels, vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn ze ook erg vullend, wat helpt om minder snel te snacken. Helaas worden ze snel bruin, wat niet aantrekkelijk is wanneer je ze net wilt gaan eten. Dit komt doordat bananen een bepaald enzym produceren dat het rijpingsproces versnelt. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen wanneer je geen fan bent van bruine bananen. Wil jij graag weten hoe? Op de volgende pagina leggen we het graag aan je uit.
Maak gebruik van huishoudfolie
Er is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat bananen langer vers blijven en niet snel bruin worden. Dit kan door huishoudfolie om de plek waar de bananen aan elkaar vastzitten te wikkelen. Dit vertraagt namelijk het rijpingsproces. Hierdoor hoef je geen bananen weg te gooien doordat ze ineens bruin zijn geworden en kun je langer genieten van gele bananen. Deel dit handige trucje met je vrienden zodat zij ook langer kunnen genieten van hun bananen.
Doe ze in de koelkast
Verder is het ook mogelijk om je bananen in de koelkast te bewaren. Dit is echter niet aan te raden voor mensen die van rijpe bananen houden, aangezien de bananen in de koelkast meestal wat minder smaak bevatten. Tevens kan het zo zijn dat bananen de smaak van iets anders met een sterk aroma in de koelkast kunnen overnemen.
Daarom is het slim om de bananen netjes gescheiden te houden in de koelkast om dit te voorkomen. Wat wel het voordeel hiervan is, is dat je je bananen langer vers kunt houden, zowel qua gele kleur als het voorkomen van een te zachte textuur. Hierdoor kun je dus veel langer erover doen voordat je ineens bruine bananen krijgt.