Dat onze buren, de Duitsers wel van stevig eten houden is geen oud nieuws. Een flinke schnitzel, bratwurst, apfelstrudel of flamkuchen. Heerlijk die Duitse kost. Maar wat is er meer Duitser dan een echte kartoffelsalat, ofwel Duitse aardappelsalade? In dit artikel laten we zien hoe je de echte Duitse kartoffelsalat maakt. Probeer hem maar eens uit en je wil nooit meer de supermarktvariant!

Ingrediënten:
• 700 gr kleine aardappeltjes, gewassen en ongeschild
• 8 bosuitjes, fijngesneden
• 3 eieren, hardgekookt
• 150 gr hamreepjes
• 2,5 dl mayonaise
• 1 tl paprikapoeder
• peper & zout
• bieslook
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar in circa 15 minuten met ruim water en met een snufje zout.
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
Snijd de eieren in kleine stukjes en meng de mayonaise, paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper.
Als je de aardappelen te groot vindt, kan je ze in kleinere stukjes snijden.
Meng het eimengsel door de aardappelen, voeg de hamreepjes en bosui toe en schep alles door elkaar.
Doe de salade in een schaal en garneer met wat fijngesneden bieslook.
(Bron foto: Wikimedia)