Laten we eerlijk zijn… slowcookers zijn geweldig! Met een slowcooker kun je maaltijden van tevoren bereiden, al je ingrediënten in één pot gooien, instellen en er letterlijk niet meer naar omkijken! Bekijk deze geweldige slowcooker maaltijdvoorbereidingsrecepten die je zeker wat tijd in de keuken zullen besparen!

Recepten om gelijk in te vriezen
Gember-perzik kip Invriezen in een zak:
- 900 gram botloze, huidloze kippendijen of borstfilets
- 340 gram bevroren perzikplakjes
- 1 rode ui, in plakjes
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 2 theelepels gemalen koriander
Kook op hoog vuur gedurende 4-5 uur. Serveer met rijst.
Runderfajitas Invriezen in een zak:
- 900 gram botloos rundvlees van de schouder
- 2 paprika’s, in plakjes
- 1 kleine ui, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel honing
- Sap van 1 limoen
- 1 eetlepel chilipoeder
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel paprika
- 1/4 theelepel geplette rode pepervlokken
Kook op laag vuur gedurende 8 uur. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Serveer met warme tortilla’s, verse zure room en guacamole.
Aardappel- en maïs chowder Invriezen in een zak:
- 680 gram rode aardappel, in blokjes
- 454 gram bevroren maïs
- 3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- zout en peper naar smaak Je hebt ook nodig:
- 6 koppen kippenbouillon
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 1/4 kopje slagroom
Giet de kippenbouillon erbij en meng. Kook op laag vuur gedurende 8 uur. Roer de boter en slagroom erdoor. Serveer met warm brood.
Lees verder op de volgende pagina….
Beef Stroganoff Invriezen in een zak:
- 450 gram stoofvlees
- 450 gram gesneden baby bella champignons
- 1 ui, in blokjes
- 1/2 kopje appelsap
- 1 eetlepel runderbouillonbasis
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Voeg 240 ml water toe aan de ingrediënten en kook op laag vuur gedurende 8 uur. Roer 240 ml zure room erdoor. Serveer met eiernoedels of rijst.
Kip met appel en zoete aardappel Invriezen in een zak:
- 450 gram botloze kip, in blokjes
- 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
- 240 ml ongezoete appelmoes
- 120 ml ui, gehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 10 ml appelciderazijn
- 15 ml kerriepoeder
- 2.5 ml gemalen gember
- zout en peper naar smaak
Kook op laag vuur gedurende 8 uur. Serveer met rijst.
Kip Alfredo Invriezen in een zak:
- 1360 gram kipfilets
- 2 blikjes room van kippensoep
- 1 pakje Italiaanse dressingmix
- 226 gram roomkaas
Voeg 480 ml water toe aan de ingrediënten en kook op lage stand 6-8 uur. Serveer met fettuccine noedels.

Erwtensoep Invriezen in een zak:
- 450 gram droge spliterwten
- 450 gram dobbelsteentjes bacon
- 1 grote gele ui, in blokjes
- 240 ml selderij, gehakt
- 480 ml wortels, gehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel tijm
- 2 laurierblaadjes Je hebt ook nodig:
- 960 ml kippenbouillon
Voeg 480 ml water en kippenbouillon toe aan de ingrediënten en kook op lage stand gedurende 7-8 uur.
Gehaktballetjes en Tomatensaus Invriezen in een zak:
- Een zak bevroren of zelfgemaakte gehaktballetjes
- 794 gram blik geplette tomaten
- 10 gram gedroogde Italiaanse kruidenmix
Kook op hoge stand gedurende 3-4 uur. Serveer met spaghetti.
Gescheurd Rundvlees Tacos Invriezen in een zak:
- 2 stuks rundvlees van ongeveer 680 gram
- 10 gram kippenbouillon
- 7.5 gram chilipoeder
- 2.5 gram komijn
- 2.5 gram knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
Voeg 480 ml water toe aan de ingrediënten en kook op lage stand gedurende 6-8 uur. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Serveer met taco-schelpen, zure room, salsa, guacamole en geraspte kaas.
Kippensoep met Noedels Invriezen in een zak:
- 450 gram botloze, huidloze kipfilets, in blokjes
- 225 gram wortels, geschild en in blokjes
- 240 ml selderij, in blokjes
- 1 kleine gele ui, in blokjes
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 laurierblad
- 1/4 theelepel peper Je hebt ook nodig:
- 226 gram brede eiermie
- 1.9 liter kippenbouillon
Voeg 1.9 liter kippenbouillon toe aan de ingrediënten en kook op lage stand gedurende 6-8 uur. Voeg 226 gram brede eiermie toe en kook nog eens 30 minuten. Verwijder het laurierblad voor het serveren.
Deel deze heerlijke recepten met familie en vrienden. Ze zijn gemakkelijk en woorden kunnen niet recht doen aan hoe lekker ze zijn.