Een traditionele spaghetti met gamba’s is niets nieuws, maar ook met deze combinatie kan je eindeloos variëren, en de combinatie waar we je vandaag mee laten kennis maken kende je vast nog niet. Gooi het eens over een andere boeg en probeer deze pittige spaghetti met een heerlijke zelfgemaakte pesto van bosui. Bekijk hieronder hoe je hem maakt.
Ingrediënten:
• 8 bosuien, gesnipperd
• 1 tl verse gember, geraspt
• zeezout & peper
• 60 ml olijfolie + wat extra
• 2 tl sesamolie
• 250 gr spaghetti
• 4 tenen knoflook, geperst
• 400 gr garnalen
• chilivlokken, naar smaak
• 3 el sojasaus
• 2 el oestersaus
• vijzel
Bereiding:
We gaan eerst de bosui-pesto maken: Doe de gesnipperde bosui, gember en een theelepel zeezout in de vijzel en maal het tot een grove pasta.
Doe de olijfolie samen met de sesamolie in een pannetje en verhit op middelhoog vuur. Voeg de hete olie bij de bosui-pesto en meng goed door.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking al dente, giet af en bewaar wat van het kookvocht.
Verhit olie in een pan en voeg de geperste knoflook toe. Voeg na circa 1 minuut de garnalen toe en roer goed door.
Voeg naar gelang chilivlokken toe aan de pan en bak de garnalen licht roze. Voeg hierna de oester en sojasaus toe.
Voeg de pasta toe en roer het geheel goed door.
Voeg de bosui-pesto toe en maak de saus eventueel wat dunner met het bewaarde kookvocht.
(Bron afbeelding: Youtube)