Heb je ooit nagedacht over alternatieve manieren om eieren te bereiden, buiten gebruik te maken van de traditionele kookplaat? Deze in het oog springende suggesties zijn gemakkelijk toe te passen, zelfs als je niet echt een whizz in de keuken bent. Ze zijn niet alleen eenvoudig, maar ook een leuke manier om te experimenteren in de keuken. Hier volgen vijf innovatieve suggesties om eieren op verschillende manieren te bereiden – variërend van het pocheren van een ei op drie manieren, het bereiden van eieren in een magnetron tot nog veel meer.
1. Koffiezetapparaat
Deel één van deze culinaire avonturen begint bij het koffieapparaat. Ja, je leest het goed! Het is mogelijk om eieren te koken met je koffiezetapparaat. Het enige wat je hoeft te doen is water in de machine te gieten, zoals je normaal zou doen, en de eieren in de koffiepot te leggen. Zodra het water erdoorheen gelopen is, laat je de eieren nog tien minuten in het hete water zitten. Het resultaat? Perfect gekookte eieren waarvan de schalen gemakkelijk af te pellen zijn.
2. Omelet in mok
Misschien heb je nu zin in een roerei? Wat dacht je van een magnetron-omelet in een mok? Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar het werkt echt! Eerst smeer je een warmtebestendige mok in met boter. Vervolgens breek je een ei in de mok, waarna je er je favoriete kaas, groente of andere ingrediënten aan toevoegt. Zet het vervolgens voor een minuut in de magnetron, haal het eruit, roer het om, en herhaal deze stappen tot je een perfect gegaard roerei hebt.
Lees verder op de volgende pagina voor meer handige tips om jouw favoriete eitje klaar te maken…
3. Prik in het eigeel en voorkom explosies!
Mocht je altijd gedacht hebben dat eieren niet bereid kunnen worden de magnetron: fout! Zorg dat de magnetronplaat warm is, wat boter toevoegt en daarna het ei op de plaat kapot tikt. Zorg wel dat je de eidooier doorprikt met een mes. Waarom? Als je dit niet doet, explodeert het ei en moet je ook nog de magnetron schoonmaken.
4. Pocheren
Ben je ooit intimiderend om een ei te pocheren? Maak je geen zorgen, deze methode is feilloos. Giet simpelweg een ei in een met boter ingesmeerd plastic boterhamzakje, knoop het zakje dicht en plaats het in een pan met heet water. Even laten koken, en klaar is je gepocheerd ei!
5. Een ei scheiden.
Tenslotte, als je ooit problemen hebt ondervonden bij het scheiden van je eieren, hier is een eenvoudige truc. Breek een ei op een bord en neem een lege plastic fles. Breng de opening van de fles voorzichtig boven de eidooier, druk het flesje in en laat het dan los. De luchtdruk zal de dooier opzuigen, waardoor je moeiteloos een perfect gescheiden ei krijgt!