Het is weer de tijd van het jaar! We kunnen ons weer opmaken voor de ‘zwaardere maaltijden’. Een heerlijke stamppot of stevige ovenschotel kunnen de meeste wel waarderen wanneer de dagen weer korter worden. Als je normaal bloemkool al lekker vindt, dan zou je deze ovenschotel zeker eens moeten proberen! Maar pas op: Als je deze schotel hebt gehad, wil je niet meer anders. Wij leggen hieronder aan je uit hoe je ‘m maakt.
Ingrediënten:
• 6 plakken bacon
• 2 middelgrote bloemkolen
• 170 gr roomkaas
• 160 ml zure room
• 4 lente uien
• zout & peper
• 350 gr geraspte kaas
Bereiding:
Snijd de bacon in kleinere stukjes en bak deze knapperig in een pan. Bewaar het baconvet uit de pan.
Snijd de bloemkolen in kleine roosjes en voeg deze aan een diepe ovenschaal.
Sprenkel het baconvet over de roosjes en breng op smaak met peper en zout. Rooster de bloemkoolroosjes voor circa 30 min op 220 graden in de oven
Meng in de tussentijd de roomkaas samen met de bacon en de helft van de kaas. Verdeel dit over de roosjes en sprenkel vervolgens de rest over de van de kaas er overheen.
Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak nogmaals voor circa 7 minuten.
Verdeel als laatste de zure room met de fijngesneden lente ui over de ovenschotel.