Champignons, sommigen van ons zijn er gek op terwijl anderen ervan gruwelen. 1 ding is zeker: champignons zitten vol Vitamine B2, B3, kalium, fosfor, mineralen en andere goede bouwstenen.
Een prima gerecht dus wanneer je wat gezonder wilt eten. En met dit recept voor knoflookchampignons ga je helemaal genieten!
Ingrediënten:
– 4 e.l. boter
– 1 e.l. olijfolie
– 2 e.l. droge witte wijn
– 4 tenen fijngehakte knoflook
– 1/2 gesnipperde ui
– 2 e.l. verse fijngehakte peterselie
– 500 gr champignons
– 1 t.l. verse fijngehakte tijmblaadjes
– Zout en peper
Lees op de volgende pagina de bereiding van dit gerecht.

Bereiding knoflookchampignons
1. Fruit de gesnipperde ui in een grote pan.
2. Voeg de champignons bij de net gebakken ui en bak ze 5 minuten.
3. Giet wat wijn door de champignons heen en kook deze 2 min in.
4. Nu ga je de peterselie, knoflook en tijm toevoegen. Bak voor 1 minuut.
5. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
6. Bon appetit!
