Wil je weer eens iets nieuws proberen in de keuken waarvan iedereen watertandend aan tafel zal zitten? Dan is dit het ideale recept. Het is makkelijk te maken en heel erg lekker. Natuurlijk is het belangrijk om goed op je eten te letten en vaak gezond te eten, maar af en toe mag je beste een uitzondering maken.
Dit recept is daarom perfect voor in het weekend of wanneer je visite over de vloer krijgt. Je kunt dit recept als hoofdgerecht eten of je kunt het reserveren op een borrelplankje om zo je gasten te verrassen. Hoe je het ook gaat maken; jij en je gasten zullen versteld staan.
Wat heb je nodig voor dit gerecht:
– Ei
– Gehakt
– Gehaktkruiden
– Stokbrood
– Katenspek
Hoe ga je te werk
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een mengsel van het gehakt, het ei en de gehaktkruiden in een kom. Kneed alles goed door elkaar totdat je een glad mengsel krijgt. Pak je verse stokbrood en snijd deze in de lengte open waarbij je de uiteinden dicht laat.
Je creëert dus alleen een opening in het midden van het stokbrood. In deze opening kun je nu het gehaktmengsel doen. Zorg dat alles goed over de lengte van het stokbrood wordt verdeeld. Pak nu een stuk aluminiumfolie en leg dit op het aanrecht.
Zorg ervoor dat het de folie 2,5 keer groter is dan het stokbrood. Op de folie leg je vervolgens een aantal plakjes katenspek naast elkaar. Hier plaats je het stokbrood bovenop. De overige plakjes van het katenspek plaats je bovenop het stokbrood.
Je kunt nu de folie om het stokbrood heen wikkelen om het stokbrood zo goed in te pakken. Wanneer je over volledig is voorverwarmd, plaats je het stokbrood voor 45 minuten in de oven.
Afkoelen en serveren maar
Wanneer het stokbrood uit de oven komt laat je deze even goed afkoelen. Je kunt het stokbrood nu in plakjes snijden en serveren tijdens het diner of tijdens een gezellige borrel. Jij, je vrienden en je familie zullen smullen van dit heerlijke recept.
Iedereen zal vragen hoe jij dit hebt gemaakt en zal het zelf ook willen proberen. Met een paar simpele stappen zet je een gemakkelijk en lekker recept op tafel dat zeker in de smaak zal vallen. Om het af te wisselen kun je andere ingrediënten aan het stokbrood toevoegen om zo je eigen versie te maken.