Ben je een voorstander van een gevulde fruitmand? Ongetwijfeld dat het wel eens voor komt dat je een banaan in aantreft die er niet meer zo fris uitzag als een paar dagen terug. Twijfel om ‘m op te eten of misschien belandt het toch in de prullenbak..
Dat laatste is helemaal niet nodig, want je bruine banaan verdient een tweede kans. Daarnaast verspil je op deze manier geen eten en krijg je alsnog de gezonde voedingstoffen binnen. Een win-win situatie toch?!
Als je merkt dat de banaan bruin aan het worden is, moet je ‘m meteen schillen. Eventueel kan je de donkere plekken aan de binnenkant wegsnijden. Snijd de banaan in stukjes en leg in een kom. Vervolgens ga je de banaan in de kom pureren met een vork of stamper.
Als je dit gedaan hebt doe je de puree in een afsluitbare diepvrieszak en laat je alle overige lucht uit de zak en sluit je ‘m af. Bewaar je puree tot 6 maanden in de vriezer.
Dit kan je bijvoorbeeld allemaal maken met bananenpuree:
– Cake bakken
– Smoothies
– Banaanmuffins
– Op brood ( optioneel met pindakaas)
– Shakes
Bekijk nog eens de onderstaande video voor de instructies om bananenpuree te maken