Volgens mij vind niemand het leuk om het gasfornuis schoon te maken. Het kan een tijdrovend klusje zijn. En dan heb je de plaat eenmaal schoon, voor je het weet zit het weer onder de olie en vet van het gespetter uit de pannen, en je kan weer van voor af aan beginnen.
In dit artikel leggen we uit hoe je het gespetter kan voorkomen waardoor je het gasfornuis dus minder vaak hoeft schoon te maken. Het is een heel simpel trucje.

Wanneer je aan het bakken of braden bent kan je er natuurlijk voor kiezen om een deksel op de pan te doen, maar toch zal je het vlees moeten draaien en dan zit je weer met hetzelfde probleem.
Je kan er natuurlijk voor kiezen om het gasfornuis te bekleden met aluminiumfolie wanneer je gaat bakken en braden maar de oplossing is veel simpeler.
Strooi voordat je gaat bakken wat zout in de pan. Wanneer je dat doet voordat je met boter of olie in de weer gaat, voorkom je dat de pan enorm gaat spetteren. Om te zorgen dat je vlees niet te zout wordt, kun je minder (of geen) zout gebruiken bij de bereiding. Ook fijn: Het zout zorgt ervoor dat de pan na afloop makkelijk schoon te maken is. Handig! Ga jij het proberen?
Tip: vergeet ook niet om vooraf het vlees goed droog te deppen, want de spetters worden veroorzaakt door vocht. Succes!