Bij het avondeten of een barbecue is een verfrissende salade hartstikke lekker. Vaak kunnen salades best wel wat tijd in beslag nemen om te maken, daarom slaan we ze vaak over als bijgerecht. Maar dit recept laat zien hoe je in no-time een heerlijke romige komkommersalade op tafel tovert. perfect tijdens een barbecue samen met wat stokbrood en favoriete smeerseltjes. Bekijk hieronder hoe je hem maakt.
Ingrediënten:
• 125 gr zure room
• 2 el witte azijn
• 4 tenen knoflook, geperst
• 2 el verse dille, fijngehakt
• 2 el suiker
• snufje zout
• 2 komkommers
• 1 rode ui
Bereiding:
Meng in een kom de zure room samen met de azijn, dille, suiker, zout en knoflook.
Was de komkommer onder de koude kraan en snijd in dunne plakjes en de rode ui in dunne halve ringen.
Voeg de komkommer en rode ui aan het mengsel en roer goed door.
Dek de salade af en laat deze ongeveer een uur in de koelkast staan zodat de ingrediënten goed in de komkommer intrekken.
(Bron foto: Videostill The Stay at Home Chef)