Een heerlijke huisgemaakte taart op zijn tijd, daar heeft iedereen wel zin in toch? Maar vaak hebben we geen zin in een uren lange keukensessie, want het bakken van een taart of cheesecake kan een hoop tijd in beslag nemen. Gelukkig bestaan er genoeg recepten waarbij je heerlijke taarten maakt die weinig bereidingstijd nodig hebben. Vandaag delen wij zo’n topper van een cheesecake met je. Als je een liefhebber van die bastogne koekjes en toffe bent, dan zou je deze cheesecake zeker eens moeten proberen. Je maakt hem in 30 minuten! Bekijk hieronder hoe.

Ingrediënten:
• 200 milliliter slagroom
• 1 theelepel kaneel
• 400 gram roomkaas
• 150 gram bastogne koekjes
• 50 gram suiker
Voor de toffeesaus:
• 100 gram roomboter
• 100 milliliter slagroom
• 150 gram basterdsuiker

Bereiding:
Maal de bastognkoekjes fijn, smelt de boter en voeg deze aan de koekkruimels.
Neem een springvorm maak met de koekkruimels de bodem van de cheesecake. Druk rondom goed aan.
Voeg de suiker aan de slagroom en klop tot er pieken ontstaan. Mix vervolgens de roomkaas en kaneel er doorheen.
Verdeel het mengsel over de koekbodem en dek af met folie. Laat de cheesecake circa 6 uur opstijven in de koelkast.
Bereiding toffeesaus:
De toffeesaus kan je ook later maken: verwarm de ingrediënten in een pannetje en kook rustig door totdat de suiker volledig is opgenomen.
Laat de saus afkoelen voordat je deze over de cheesecake verdeelt.
Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill