Een van onze favorieten voor bij de koffie blijft toch wel een lekker stukje taart. Appeltaart is een veel gegeten taart en kent verschillende variaties. Maar deze appeltaart met Disaronno ken je waarschijnlijk nog niet. Een hemelse smaakcombinatie die je gewoon eens moet proberen! Leer hier hoe je ‘m maakt.

De ingrediënten:
– 200 g boter
– 4 middelgrote eieren
– 1 glaasje Disaronno
– 500 g appels
– 2 zakjes vanillesuiker
– 175 g suiker
– mespunt zout
– circa 150 g amaretti koekjes
– 220 g zelfrijzend bakmeel
– rasp van een halve citroen
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

De bereiding:
– Oven op 180 graden voorverwarmen. Appels schillen en in dunne schijfjes snijden.
– Springvorm bekleden met bakpapier en rand invetten
– 2 eetlepels amaretti verkruimelen en over de rand van de springvorm strooien
– Boter samen met vanillesuiker mixen tot een luchtig geheel. een voor een de eieren toevoegen tijdens het mixen. Vervolgens zout en het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje aan het veslag toevoegen.
– Gebruik een klein deel van het deeg voor een dunne laag op de bodem van de springvorm. Doe de Disaronno in een kom en haal de koekjes er een voor een doorheen
– Bekleed de deegbodem met de koekjes, roer de appelschijfjes vervolgens door het deeg en giet dit in de bakvorm. Verdeel dan de overige koeokejs over de taart en bak het in circa 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven
– Laat de taart even afkoelen voordat je de springvorm eraf haalt en maak deze taart extra lekker met een dikke toef slagroom!
Smullen maar!