Spitskool is een groente die behoort tot de koolfamilie en heeft een langwerpige, puntige vorm. Het heeft knapperige, lichtgroene bladeren met een milde en licht zoete smaak. Spitskool is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden bereid.
Het kan rauw worden gegeten in salades voor een verfrissende crunch, of worden gekookt, gestoomd, geroerbakt of zelfs gegrild. Het is een gezonde keuze, omdat het weinig calorieën bevat en rijk is aan voedingsstoffen zoals vitamine C en K, vezels en antioxidanten. Spitskool voegt smaak en textuur toe aan gerechten en is een heerlijke toevoeging aan diverse maaltijden.
Kool is een groente die niet iedereen lekker vindt, maar spitskool heeft een wat mildere smaak en is hierdoor wat meer toegankelijk. Spitskool is een relatief goedkope groente en is eenvoudig te bereiden. Vandaag hebben we een heerlijk en snel receptje voor je. Door de combinatie van de smaakvolle spekjes, vindt bij iedereen dit groente gerecht wel lekker!
Bekijk dit heerlijke recept op de volgende pagina…
Ingrediënten:
• 125 gr spekreepjes
• 1 ui
• halve spitskool
• 1 el bruine suiker
• zout & peper
• 1/4 tl gerookte paprikapoeder
• scheutje ketjap manis (optioneel)
Bereiding:
Bak de spekreepjes kanpperig in een goede anti-aanbak pan.
Snijd de uitjes fijn en spitskool in reepjes.
Haal de gebakken spekjes uit de pan, maar houd het vet van de spekjes in de pan.
Fruit de ui in de pan, voeg hierna de spitskool toe samen met de suiker, zout, peper en paprikapoeder.
Bak voor circa 7 minuten tot de spitskool zacht begint te worden.
Voeg de spekjes weer toe en voeg eventueel een scheutje ketjap manis toe.
Eet smakelijk!