We hebben op zelfmaak-ideetjes.nl al heel wat lekkere recepten de revue laten passeren maar nog nooit een taart met echt alles erin. Vandaag presenteren we met trots: De Oreo-cheesecake-brownie met Licor 43 en Nutella! Zo maak je hem:
Ingrediënten
– 80 gr witte chocolade
– 3 grote eieren
– 80 gr Nutella
– 1 eetlepel vanille-extract
– 225 gr roomkaas
– 110 gr gesmolten roomboter
– 150 gr chocolade (puur)
– 150 gr bloem
– 200 gr basterdsuiker
– 2 pakken Oreo’s
– 150 gr suiker
– Paar scheuten Licor 43
– snufje zout
Bereiding Oreo-cheesecake-brownie met Licor 43 en Nutella
Om de brownie te maken:
1. Oven voorverwarmen op 175 graden en blik invetten van rond de 36×23 cm
2. Nu ga je de chocolade au-bain marie smelten.
3. Eieren loskloppen in een kommetje en suiker en vanille-extract toevoegen. Voeg nu beetje bij beetje de boter toe aan het mengsel.
5. Nu gaan we het suikermengsel + 40 ml Licor 43 toevoegen aan de gesmolten chocolade. Rustig roeren!
6. Voeg al roerende de bloem toe.
7. Giet het beslag in het bakblik.
Om de cheesecake te maken:
1. Klop de roomkaas op in een kom.
2. Suiker toevoegen.
3. Voeg de eieren,zout & vanille-extract toe aan het roomkaas/suiker mengsel en mix tot een glad geheel.
4. Als laatste gaan we 20 ml Licor 43 + 15 verkruimelde Oreo’s mixen door het cheesecakebeslag.
De rest van de cake:
1. We nemen nu het eerder gemaakte browniebeslag en verdelen 15 Oreo’s over het beslag.
2. Giet het cheesecakebeslag over het browniebeslag.
3. Zet de Oreo-cheesecake-brownie nu ongeveer 40 min in de oven.
4. Laat de cake daarna afkoelen en strooi wat geplette Oreo’s over de bovenkant heen.
5. Neem een kom en doe hier een scheut Licor 43 in en de Nutella. Mix door elkaar heen en zet 30 sec in de magnetron om de Nutella zacht te maken.
6. Giet de net gemaakte Nutella-mix over de cake heen.
7. Snijd de witte chocolade in stukken en strooi deze over de cake.
8. In stukken snijden en genieten!