Begin je al te watertanden bij het horen van de combinatie Red Velvet, cheesecake en Oreo? Wij in ieder geval wel! Een cheesecake is natuurlijk altijd goed, maar in combinatie met een zijdezacht Red Velvet beslag een een heerlijke Oreo bodem maakt deze cheese cake een absolute topper. Het is wel een cheesecake die wat voorbereiding vereist, maar met het resultaat in zicht wordt je daarna ook rijkelijk beloond.

Ingrediënten:
• 250 gram geplette Oreo’s (circa 30 stuks)
• 5 eetlepels ongezouten roomboter
• 900 gram roomkaas
• 250 gram suiker
• 40 gram cacaopoeder
• 225 gram zure room
• 1 eetlepel witte wijnazijn
• 1 eetlepel vanille extract
• rode kleurstof
• 4 eieren
Frosting:
• 110 gram roomkaas
• 50 gram roomboter
• 250 gram poedersuiker
• 1 theelepel vanille-extract
Bereiding:
Bereiding van de bodem:
Laat de roomboter smelten en giet deze bij de geplette Oreo’s en meng tot een stevig massa.
Verdeel het mengsel gelijkmatig in een springvorm met een diameter van circa 22 cm en druk stevig aan.
Bak de bodem voorverwarmd op 180 graden 10 minuten.
Bereiding cheesecake:
Klop de roomkaas in een mengkom met een handmixer voor circa 1 minuut glad en romig.
Voeg de suiker en cacaopoeder toe en mix nogmaals op hoge snelheid door het beslag.
Voeg de zure room, azijn, vanille extract en rode kleurstof toe. Mix nogmaals en voeg als de kleur niet rood genoeg is beetje bij beetje extra kleurstof toe. Houd er rekening mee dat de rode kleur tijdens het bakproces wat vervaagd.
Klop de eieren even los in een ander kom en meng vervolgens door het beslag met een spatel.
Giet de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake voor circa 1 uur op 150 graden, zet de oven uit en laat de cheesecake minimaal een uur in de oven staan. en laat vervolgens een nachtje in de koelkast opstijven.
Bereiding Frosting:
Voeg de ingrediënten vooor de frosting toe aan een mengkom en mix tot een egale gladde massa.
Haal de cheesecake uit de form en verdeel de frosting gelijkmatig erover. Zet de cheesecake even terug in de koelkast zodat de frosting wat steviger wordt en je heerlijke cheesecake is klaar!
Smullen maar!