Met een traditionele banana split is natuurlijk niks mis, maar het kan natuurlijk nog veel lekkerder!
Wij gaan je in dit recept laten zien hoe je een romige banana-split taart kunt maken met een slagroomlaag en bananenpudding laag. Begin je al te watertanden? Bekijk dan snel welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je deze heerlijkheid maakt!

Ingrediënten:
• 130 gr digestieve koekjes, verkruimeld
• 115 gr ongezouten roomboter, gesmolten
• 450 gr roomkaas
• 200 gr suiker
• 340 gr stukjes ananas, in hele fijne stukjes
• 5 bananen, verdeeld
• 480 ml melk
• 1,5 pakje banaan kloppudding
• 480 ml slagroom, opgeklopt
• 125 gr pecannoten, fijngehakt
• chocolade siroop
• Maraschino kersen
Bereiding:
Meng de verkruimelde koekjes samen met de boter in een kom tot een stevige massa.
Neem een bakblik, bekleed deze met bakpapier en maak de bodem van het koekkruimels mengsel.
Klop de roomkaas samen met de suiker luchtig en verdeel dit over de koekbodem.
Laat de ananasstukjes goed uitlekken en verdeel deze over de roomkaas laag. Snijd 4 bananen in plakjes en verdeel deze gelijkmatig over de ananas.
Doe de puddingmix in een kom samen met de melk en roer goed door. Klop de slagroom luchtig en schep een vierde van de slagroom bij de puddingmix.
Verdeel de opgeklopte pudding gelijkmatig over de bananenschijfjes en verdeel hierna de overige slagroom inde bakvorm.
Zet de taart in de koelkast en laat voor minimaal 2 uur opstijven.
Garneer als laatste de taart met de pecannoten, chocoladesiroop, de laatste banaan en voorzie ieder stuk taart van een kers.
Smullen maar!