Champignons zijn ontzettend veelzijdig en zitten vol met gezonde voedingsstoffen. Champignons bevatten relatief weinig calorieën, maar geven toch een vol en verzadigd gevoel. Daarnaast hebben ze een positief effect op de cholesterolgehalte, darmwerking en immuunsysteem. Als jij graag uit de Italiaanse keuken eet, dan zijn deze romige Toscaanse champignons zeker het proberen waard. Wij leggen hieronder aan je uit hoe je ze maakt.

Ingrediënten:
• 4 el boter
• 2 tenen knoflook
• 1 el tomatenpuree
• 450 gr champignons
• 125 gr cherrytomaten
• 175 ml volle room
• 30 gr geraspte kaas
• zout & peper
• snufje chili vlokken
• 400 gr babyspinazie
• verse basilicum ter garnering
Bereiding:
Laat de boter in de pan smelten en voeg de knoflook en tomatenpuree toe.
Bak voor circa 1 minuut en voeg de champignons toe aan de pan.
Snijd de cherrytomaten door de helft en bak deze tot ze beginnen te barsten en de champignons zacht zijn.
Voeg de volle room aan de pan en strooi de Parmezaanse kaas erbij en breng op smaak met zout & peper en een snufje chili vlokken.
Laat het gerecht langzaam inkoken, voeg de spinazie toe en kook de saus tot de gewenste dikte.
Garneer het gerecht alvorens serveren met wat vers gesneden basilicum ter garnering.
Serveer het gerecht met je favoriete pasta, aardappelen of rijst.
Beeld: Videostill, Delish