Aardbeien zijn erg lekker en gezond. Helaas bederft dit fruit erg snel, zeker in de warme zomermaanden. Wanneer je een lekker bakje met aardbeien op de markt of in de supermarkt hebt gekocht, dien je deze met één a twee dagen op te moeten eten.
Laat je de langer in de koelkast staan? Dan zie je dat de aardbeien al beginnen te schimmelen of zacht worden. Dit is erg zonde en voor veel mensen ook de reden om direct de rest van het bakje met aardbeien weg te gooien. Gelukkig is er een handige manier waarop je veel langer kunt doen met je bakje aardbeien. Hierdoor hoef je nooit meer je beschimmelde aardbeien weg te gooien.
Dit draagt bij aan minder voedselverspilling en zorgt ervoor dat jij minder geld weggooit. Volg deze simpele stappen op om nooit meer beschimmelde aardbeien aan te treffen in je koelkast. Je hebt twee ingrediënten nodig die iedereen wel in huis heeft.
De benodigdheden:
– Azijn
– Water
– Een bakje
Dit is dé truc om langer van je aardbeien te genieten
Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn water en wat azijn. Goedkoop en eenvoudig. Zorg ervoor dat je het bakje waar de aardbeien in zitten niet weggooit. Hier kun je straks de aardbeien weer opbergen. Pak een bakje en vul deze voor 1/4 met azijn en 3/4 met water.
Je kunt hiervoor een maatbeker gebruiken voor de exacte afmetingen. Je kunt nu je aardbeien met kroontje in het azijnbadje leggen. Hier kun je ze 5 tot 10 minuten laten weken. Het is hierbij aan te raden dat je kiest voor een diepe bak, zodat alle aardbeien goed onder water komen te liggen.
Na de 5 tot 10 minuten haal je de aardbeien uit het azijnwater badje en leg je ze in een vergiet om het azijnwater eraf te spoelen.
Eenvoudig, goedkoop en snel
Om de aardbeien goed te drogen kun je ze op een aantal velletjes keukenpapier leggen om uit te lekken. Dep ze niet droog, maar laat ze liggen totdat ze helemaal zijn opgedroogd. Plaats nu je aardbeien weer terug in het bakje en zet ze in de koelkast.
Deze handige truc kost weinig tijd, moeite en geld en het zorgt ervoor dat je aardbeien veel langer meegaan. Dit kun je overigens ook met andere fruitsoorten doen om zo minder voedsel te hoeven verspillen en langer te kunnen genieten van je fruit.