Liefhebbers van garnalen kunnen hun hart ophalen, want we hebben weer een heerlijk gerechtje die perfect aansluit bij de borrel, voorgerecht of tapas. Eigenlijk kan deze heerlijkheid altijd!
Deze garnalen in een krokant jasje zijn helemaal niet moeilijk om te maken en in combinatie met het zelfgemaakte sausje heb je misschien wel het lekkerste hapje die je ooit gaat proeven! Wij leggen hieronder aan je uit hoe je ze maakt.

Ingrediënten:
• 450 gr grote garnalen, gepeld
• 180 gr panko
• 2 el olijfolie
• 1 tl knoflookpoeder
• zout & peper
• 2 eieren
• 120 gr patentbloem
• verse koriander, fijngesneden
Voor het sausje:
• 2 el mayonaise
• 2 el sweet chilisaus
• 1 el Sriracha
• sap van een halve limoen
• 1 tl honing
Bereiding:
Doe de panko in een grote kom met de olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout en roer door elkaar
Klop de eieren los en doe deze in een andere kom. Doe de bloem ook in een aparte kom.
Haal de garnalen één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste de Panko.
Leg de garnalen op een bakplaat met bakpapier en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden voor circa 15 minuten.
Bereiding sausje:
Meng alle ingrediënten voor het sausje in een kommetje en strooi boven de saus wat verse koriander.
Strooi nog wat koriander over de garnalen voor het serveren.