Spruiten staan er algemeen om bekend dat ze niet bij iedereen goed in de smaak vallen. Zonde eigenlijk, want spruiten zijn super gezond en als je ze op de goede manier bereidt zijn ze heerlijk. In dit recept laten we zien hoe je spruitjes lekker kunt maken.
Een ovenschotel valt bij de meesten altijd wel goed in de smaak. Als je weer eens spruitjes op tafel wilt zetten, dan zou je deze toegankelijke ovenschotel met spruitjes zeker eens moeten proberen! Bekijk hieronder hoe je hem maakt.
Ingrediënten:
• 300 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
• 300 gram gehakt
• 450 gram aardappelschijfjes
• 200 a 300 ml water
• 1 ui, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 theelepel kerriepoeder
• zout & peper
• geraspte kaas
• olijfolie
Bereiding:
Bak de aardappelschijfjes lichtbruin in een koekenpan met olie en zet apart.
Bak hierna het gehakt rul, voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee. Breng eventueel op smaak met zout en peper of gehaktkruiden.
Roerbak in een hoge koekenpan de spruitjes voor circa 5 minuten samen met zout, peper en kerriepoeder en olie.
Schenk wat water in de pan en stoof de spruitjes gaar.
Neem een ingevette ovenschaal en bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes en het gehakt.
Legen boven het gehakt het grootste deel van de spruitjes. Leg daarna de rest van de aardappelschijfjes en spruitjes over de schaal en bedek met de gewenste hoeveelheid geraspte kaas.
Bak de ovenschotel voor circa 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!