Er is een specifieke gewoonte rondom het eten die vaak ter discussie staat: de dunne witte sliertjes en velletjes rond stukjes mandarijn. Sommigen besteden veel aandacht aan het verwijderen hiervan, terwijl anderen zich daar totaal niet druk om maken en ze gewoon mee opeten. Is er een juiste manier om dit te doen? Laten we eens dieper op dit onderwerp ingaan.
Die kleine witte draden, ook wel pectine en vezels genoemd, die om je mandarijnpartjes zitten, kun je gerust gewoon eten. Het laten zitten en ze samen met het fruit opeten kan gunstig zijn voor je spijsvertering en bespaart tijd bij het schillen. Bovendien hebben ze gezondheidsvoordelen. Aan de andere kant is er wel iets wat je misschien weerhoudt om deze draden te eten: hun soms bittere smaak. Vooral oudere mandarijnen hebben hier vaak last van. Dus als je niet van bittere smaken houdt, kun je overwegen de mandarijn zonder die draden te eten.
Lees verder
Ingeblikte mandarijnen hebben geen last van deze witte sliertjes. Dat komt omdat ze een bittere smaak kunnen geven, en daarom worden ze verwijderd. Daarnaast voegen fabrikanten vaak suiker toe aan het sap van de blikmandarijnen om ze langer houdbaar te maken, wat nog een ding is om mee te nemen in je overweging.
Mocht je nou geen fan zijn van de witte sliertjes en wil je ook niet te veel suiker binnenkrijgen, dan kun je het beste kiezen voor verse mandarijnen. Het schillen ervan kost misschien wat meer tijd en moeite, maar in het algemeen zijn ze gezonder en bieden ze een natuurlijke smaak en textuur zonder toegevoegde suikers. Wat vind jij hiervan? Eet jij de sliertjes op of laat je ze liever liggen? Heeft deze info jouw kijk op mandarijnen veranderd? Laat van je horen in de reacties op Facebook en deel het artikel om het gesprek op gang te brengen!