Het seizoen slaat straks om in het natte seizoen met mooie oranje en gele bladeren. We hebben het natuurlijk over de herfst.
Het weer wordt guurder en dat betekend dat we ook lekker veel binnen zitten te tafelen. Wij van zelfmaakideetjes zullen ervoor zorgen dat jij genoeg ideetjes voor activiteiten en recepten te zien krijgt voor de herfst van 2015. Voor vandaag hebben wij een super simpel recept om iets heel mooi’s op tafel te zetten.
Bladerdeeg peertjes… wat zijn ze enig!

Bekijk snel het simpele recept…
Benodigdheden:
– Lekkere zoete peren
– Bladerdeeg
– Suiker
– Ei

Snij de rijpe, zoete peren door de helft. Haal het klokkenhuis eruit. Snij ze vervolgens in zoals op de foto.

Pak nu het bladerdeeg erbij en leg de peren erop. Snij om de peren heen om zo een silhouet te creëren. Zorg ervoor dat de randen minimaal een halve centimeter dik zijn.

Bedek nu het deeg met een geklopt eitje waarin wat suiker zit. Doe daarna nog wat suiker op de peren. Ook kan je wat kaneel en/of vanille gebruiken.
Volgende…
Bak de peren op 180 graden voor ongeveer 15 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Daarna zijn jouw prachtige bladerdeeg peren klaar om aan jouw gasten te serveren. Ook heerlijk met een bolletje vanille ijs!

Pel een aantal zoete en rijpe peren en haal het klokkenhuis eruit. Snij de onderkant recht af zodat ze rechtop kunnen staan.
Pak nu een pan en doe hier 4 kopjes water, 2 kopjes suiker en 1 kopje honing in. Laat de pan goed heet worden zodat alles smelt en mengt. Voeg dan de peren toe aan de pan, voeg hier nog wat vanille, kaneel, citroen en kruidnagel aan toe.
Laat het geheel zo’n 20 – 40 minuten doorsudderen totdat de peren gaar zijn.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Wanneer jou peren gaar zijn zet ze dan rechtop op een bordje om te laten afkoelen. Pak wat bladerdeeg en snij dit in lange stroken.

Pak nu de bladerdeeg en bind deze om de peertjes heen. Maak het af en toe een beetje nat met water zodat alles goed vast blijft zitten.

Pak het peertje geheel in met het bladerdeeg.

Volgende…
Het mengsel waarin jij de peertjes kookte kan je gebruiken om de peertjes uit de oven mee af te toppen.
Dat ziet er lekker uit!!
