Een lekker gebakken stukje kip is al ontzettend lekker, maar in combinatie met een lekker sausje met gesmolten kaas wordt het pas echt een feestje. In dit recept laten we zien hoe je kipfilet in een champignonsaus met Parmezaanse kaas kunt maken. Serveer de kip eventueel met rijst, pasta of aardappelen.
Ingrediënten:
• 2 a 3 kipfilets
• 1 el olijfolie
• 40 gr Parmezaanse kaas
• 1 el verse bieslook
• 1 ui, fijngesneden of gesnipperd
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl oregano
• 2 el roomboter
• 2 tenen knoflook
• 225 gr champignons, in plakjes
• 260 ml slagroom
• zout & peper
• 1 el verse peterselie
Bereiding:
• Snijd de kipfilets in de breedte doormidden en breng op smaak met de knoflookpoeder, oregano, zout en peper of andere favoriete kipkruiden.
• Bak de kipfilets aan beide kanten met wat boter of olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
• Haal de gebakken kipfilet uit de pan en zet apart
• Bak de champignons in dezelfde pan voor circa 3 minuten, voeg de ui en geperste knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
• Draai het vuur op een lage stand en voeg de slagroom toe samen met de Parmezaanse kaas en verse kruiden.
• laat de saus inkoken tot gewenste dikte en breng eventueel nog op smaak met de kruiden.
• Voeg de kip aan de pan en verwarm deze voor zo’n 2 minuten.
• Serveer het gerecht met rijst, pasta, aardappelen of een salade.