Bloemkool is een lekkere en gezonde optie voor bij het diner. Vaak wordt deze groente gekookt en geserveerd met een sausje bij wat aardappels en een stukje vlees. Toch zijn er andere manieren om deze groente klaar te maken.
Door dit recept te volgen kun je van je stukje bloemkool ineens een culinair hoofdgerecht maken. Ideaal wanneer je kinderen geen bloemkool lusten of wanneer je vegetariërs of veganisten over de vloer krijgt. Met dit recept tover je een bloemkool om in een heerlijk knapperig gerecht.

Je nieuwe favoriete recept voor bloemkool
Dit recept is ontstaan in Tel Aviv in Israël waar chef Eyal Shani met dit geniale idee kwam. Hij koos ervoor om de bovenkant van de bloemkool te roosteren. Door de bloemkool eerst 10 minuutjes te koken wordt de binnenkant zacht.
Het roosteren van de bloemkool zorgt ervoor dat de buitenkant knapperig wordt. Deze combinatie zorgt voor een culinair hoogstandje, zeker wanneer je de rest van het recept opvolgt. Dit zal je nieuwe favoriete manier worden om bloemkool te bereiden. Gegarandeerd dat jij en je tafelgasten dit recept zullen waarderen.
Wat heb je nodig voor dit recept:
– Een grote bloemkool
– 2 eetlepels pittige dijon mosterd
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kopje olijfolie
– 4 theelepels vers geraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je jouw bloemkool knapperig
Voordat je gaat beginnen dien je de oven voor te verwarmen op 230 graden. Zet ondertussen een pan met water op en kook de bloemkool voor 10 minuten. Het is hierbij de bedoeling dat je de bloemkool in zijn geheel in de pan doet.
Wanneer de 10 minuten voorbij zijn, giet je het water af en laat je de bloemkool even afkoelen. Ondertussen kun je het kruidenmengseltje maken. Meng de mosterd met de rest van de kruiden in een grote schaal. Met je handen kun je het kruidenmengsel over de bloemkool uitspreiden en vervolgens aftoppen met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Probeer de bloemkool rechtop op een bakplaat te zetten. Hiervoor kun je de stam recht afsnijden. Plaats de bakplaat met je bloemkool op het onderste ovenrek in de oven. De bloemkool gaat nu voor 20 tot 30 minuten in de oven. Hierbij is het verstandig om de bloemkool goed in de gaten te houden.
Wanneer de korst een mooie goudbruine kleur heeft gekregen kun je het uit de oven halen. Nu kun je jouw bloemkool gaan serveren en zelf dit heerlijke gerecht proeven. Eet smakelijk!