Zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een frisse salade tijdens die warme zomeravonden of bij een gezellige barbecue? Toch zijn velen van ons vaak te druk (of te lui!) om lang in de keuken te staan voor een bijgerecht. Goed nieuws: hier is een eenvoudige en snelle oplossing voor die dagen. Een romige komkommersalade met rode ui die je zonder veel moeite in elkaar zet en die iedereen zal verbazen met zijn smaak.
Voor deze hemelse salade heb je enkele basisingrediënten nodig. Zorg dat je het volgende klaar hebt liggen:
- 125 gram zure room
- 2 eetlepels witte azijn
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- 2 eetlepels suiker
- Een beetje zout naar smaak
- 2 verse komkommers
- 1 scherpe rode ui
Lees verder op de volgende pagina…
Nu Aan de Slag!
Klaar om te beginnen? Pak een schone kom en meng hierin de zure room, witte azijn, gehakte dille, suiker, zout en de geplette knoflook. Roer alles goed door elkaar tot het een smeuïge dressing wordt.
Ondertussen was je de komkommers grondig onder koud water, waarna je ze in fijne plakjes snijdt. Doe hetzelfde met de rode ui, maar snij deze in dunne halve ringen.
Voeg de komkommer en ui toe aan je romige dressing en meng alles goed door elkaar, zodat elk plakje groente goed bedekt is met de dressing. Dek de kom daarna af met vershoudfolie en plaats het geheel in de koelkast. Laat de salade minimaal een uur koud worden, zodat alle smaken zich mooi kunnen vermengen en de komkommers heerlijk sappig worden.
Na dat uurtje wachten is je bijgerecht klaar om geserveerd te worden. Deze komkommersalade past perfect bij nagenoeg elke maaltijd. Of het nu een doordeweekse avond is of een luxueuze zondagse barbecue, de frisse komkommer, de scherpe rode ui en de zachte, romige dressing vormen samen een smaakexplosie. De dille en knoflook tillen het geheel naar een hoger niveau. Deze simpele stappen toveren iets alledaags om in iets buitengewoons op je eettafel!