Bestel je wel een een portie kaasstengels in de horeca? Groot gelijk, want ze zijn altijd superlekker. Maar wist je dat je kaasstengels ook eenvoudig zelf kunt maken? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om heerlijke kaasstengels te maken. Je kan ze natuurlijk ook in de supermarkt kopen die je zelf nog moet afbakken, maar deze zijn vaak duur en veel minder lekker dan wanneer je ze zelf maakt. Bekijk hieronder hoe!
Ingrediënten:
• pan met olie of frituurpan
• 8 plakken filodeeg
• 600 gram oude kaas
• 1 ei, geklutst
• favoriet sausje
Bereiding:
• Laat de plakken filodeeg ontdooien en snijd ze daarna in 4 gelijk delen.
• Snijd de kaas in reepjes van circa een halve centimeter x acht centimeter.
• Leg een reepje kaas ongeveer een centimeter af van het uiteinde en vouw de binnenkanten naar binnen over de kaas.
• Rol nu de het filodeeg dicht als een loempia en gebruik het geklutste ei om het filodeeg dicht te plakken.
• Let er goed op dat de kaasstengels helemaal dicht zijn voordat je ze gaat frituren, anders smelt de kaas eruit tijdens het frituren.
• Bak de kaassnacks in een voorverwarmde frituurpan op circa 180 graden tot ze goudbruin zijn.
• Laat ze even op keukenpapier uitlekken voordat je ze serveert.
Eet smakelijk!
(Bron foto: Wikimedia)