Van ovenschotels in alle vormen en smaken kunnen wij wel waarderen. Nu de dagen weer korter worden en de temperatuur daalt, mogen we ons weer opmaken voor goed gevulde ovenschotels en stamppoten. Spruitjes zijn (helaas) nog niet onder iedereen geliefd.
Maar als je deze gezonde groente toch graag eens op tafel wilt zetten, probeer hem dan op deze manier te verpakken. Deze spruitjes ovenschotel vindt namelijk bijna iedereen lekker! Wij leggen hieronder aan je uit hoe je hem maakt.

Ingrediënten:
• 300 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
• 300 gr gehakt
• 450 gr aardappelschijfjes
• 200 a 300 ml water
• 1 ui, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 tl kerriepoeder
• zout en peper
• geraspte kaas
• olijfolie
Bereiding:
– Bak de aardappelschijfjes lichtbruin in een koekenpan met olie en zet apart
– Bak hierna het gehakt rul, voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee. Breng eventueel op smaak met zout en peper of gehaktkruiden
– Roerbak in een hoge koekenpan de spruitjes voor circa 5 minuten samen met zout, peper en kerriepoeder en olie.
– Schenk wat water in de pan en stoof de spruitjes gaar.
– Neem een ingevette ovenschaal en bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes en het gehakt.
– Legen boven het gehakt het grootste deel van de spruitjes. Leg daarna de rest van de aardappelschijfjes en spruitjes over de schaal en bedek met de gewenste hoeveelheid geraspte kaas.
– Bak de ovenschotel voor circa 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.