Als je zin hebt om de keuken in te duiken om wat te bakken dan hebben wij een heerlijk recept voor je.
Een bananenbrood is eigenlijk altijd een goede optie. Je hebt namelijk geen ingewikkelde ingrediënten nodig en het is niet nodig om uren in de keuken te staan. Daarnaast komt dit bananenbrood met pure chocolade keer op keer heerlijk uit de oven. Bekijk hieronder het recept:

Ingrediënten:
• 3 rijpe bananen
• 2 middelgrote eieren
• 140 gr Griekse yoghurt 2%
• 115 gr honing
• 1 tl vanille-extract
• 1 tl baking soda
• 115 gr bloem
• 50 gr donkere cacaopoeder
• 85 gr chocolate chips
Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Prak met een vork de bananen fijn in een mengkom.
Voeg de eieren samen met de honing, vanille en baking soda erbij en meng het tot een egale massa.
Voeg de bloem en cacaopoeder toe en mix goed door elkaar en meng als laatste de chocolate chips door het beslag.
Giet het beslag in een bakvorm van circa 23 bij 12 centimeter.
Bak het bananenbrood voor circa 45 minuten.
Controleer met een tandenstoker in het midden van het brood of deze gaar is. Komt ‘ie er schoon uit, dan is het brood klaar.
Laat het bananenbrood even afkoelen en rusten alvorens het serveren.
Eet smakelijk!