Een spaghetti met garnalen doet het altijd goed en kan je eindeloos mee variëren. Als je een liefhebber van garnalen bent, dan zou je deze combo zeker eens uit kunnen proberen. pittige spaghetti met knoflookgarnalen en een zelf gemaakte pesto van bosui. Begin je al te watertanden? Wij wel! Bekijk hieronder hoe je het maakt.

Ingrediënten:
• 8 bosuitjes, gesnipperd
• 1 theelepel verse gember, geraspt
• zeezout & peper
• 60 ml olijfolie + wat extra
• 2 theelepels sesamolie
• 250 gram spaghetti
• 4 tenen knoflook, geperst
• 400 gram garnalen
• chilivlokken, naar smaak
• 3 eetlepels sojasaus
• 2 eetlepels oestersaus
• vijzel
Bereiding:
Maak eerst de pesto: Doe de gesnipperde bosui, gember en een theelepel zeezout in de vijzel en prak tot een grove pasta.
Doe de olijfolie samen met de sesamolie in een pannetje en verhit op middelhoog vuur. Voeg de hete olie bij de bosui-pesto en meng goed door.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking al dente, giet af en bewaar wat van het kookvocht.
Verhit olie in een pan en voeg de geperste knoflook toe. Voeg na circa 1 minuut de garnalen toe en roer goed door.
Voeg naar gelang chilivlokken toe aan de pan en bak de garnalen licht roze. Voeg hierna de oester en sojasaus toe.
Voeg de pasta toe en roer het geheel goed door.
Voeg de bosui-pesto toe en maak de saus eventueel wat dunner met het bewaarde kookvocht.
Smullen maar!