Sommige staan het liefst urenlang in de keuken om tot verbluffende resultaten te komen, terwijl anderen het liever toch wat eenvoudiger houden. Gelukkig bestaan er genoeg recepten waarmee je met minimale inspanning toch heerlijke dingen kunt maken. Vandaag hebben we weer zo’n eenvoudig, maar lekker recept voor je. Deze bananen kokostaart met slagroom is het perfecte voorbeeld. Perfect wanneer je zin hebt in een lekkere taart, maar geen moeilijke bereiding en urenlang in de keuken wil staan.
Ingrediënten:
• 250 gr mariabiscuits
• 8 el boter, gesmolten
• 50 gr mix voor vanillepudding
• 250 ml melk
• 150 gr kokossnippers
• 350 ml slagroom
• 1 tl vanille-extract
• 45 gr poedersuiker
• 2 bananen, in plakjes
• 45 gr geroosterde kokossnippers + wat extra ter garnering
Bereiding:
Maal de biscuits fijn in keukenmachine of gebruik een deegroller. Meng de gesmolten boter de gemalen koekjes.
Schep het koekmengsel in een ingevette springvorm en druk met de bolle kant van een lepel de bodem en randen stevig aan.
Mix de puddingmix samen met de melk tot een dikke massa en roer de kokossnippers er doorheen.
Mix in een andere kom de slagroom stijf tot er zachte pieken ontstaan en roer hierna het vanille-extract en poedersuiker door de slagroom.
Voeg de helft van de slagroom toe aan de pudding. De andere helft gebruik je voor de topping.
Bedek de bodem van de springvorm met plakjes banaan en vul de springvorm met de pudding-mix.
Verdeel de andere helft van de slagroom-mix over de pudding en garneer met de bovenkant met geroosterd kokosschaafsel.
Laat de taart voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.