Je hebt ze vast wel in huis; een Mason Jar. Dit zijn glazen potjes met een deksel. In 1858 zijn deze potjes uitgevonden door meneer John L. Mason. De potjes zijn dan ook naam hem vernoemd. Deze handige potjes staan in veel keukens en zijn voor allerlei dingen te gebruiken. Vaak wordt hier fruit in bewaard of worden de potjes gebruikt voor het maken van overnight oats.
Deze kun je vervolgens meenemen onderweg naar je werk. Ook wanneer je graag jam maakt of augurken en komkommers inmaakt, zal je regelmatig gebruik maken van een Mason Jar. Deze potjes hebben namelijk een luchtdichte deksel waardoor het eten langer vers blijft en hierdoor langer houdbaar is. Het glas is ook nog eens hittebestendig, waardoor ze prima in de oven of magnetron kunnen worden gezet.

Maak je eigen cake in een jar
Omdat het glas van een Mason Jar hittebestendig is, kun je hier makkelijk een cakeje inmaken. Op die manier maak je precies genoeg voor één persoon. Doordat je na het bakken de deksel op de jar 1kunt draaien, kun je de cakejes in de koelkast zetten. Ideaal wanneer je gaat picknicken of wanneer je graag wat lekkers meeneemt naar je werk.
Je kunt de zelfgemaakte cakejes in een pot tot een week lang bewaren in de koelkast. Daarnaast kost het je weinig tijd en moeite om deze cakejes te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn Mason Jars, een ovenschaal en witte bonen. De ingrediënten die je voor de cakejes nodig hebt zijn: fruit, bloem, suiker, boter en zout.
Een lekkernij voor de hele week
Meng in een kom de bloem, de suiker en het zout. Pak je Mason Jar en vul deze met fruit naar smaak. Je kunt hiervoor aardbeien, frambozen, kersen of ander fruit gebruiken. Boven op het fruit strooi je de bloem, de suiker en het zout. Hier bovenop leg je een blokje boter. Pak een ovenschaal en vul deze met witte bonen. Tussen deze witte bonen kun je de potjes zetten. Nu kun je de Mason Jar met de ingrediënten in de oven zetten.
Je zal zien dat de losse ingrediënten in de oven zijn omgetoverd tot een heerlijk fruitcakeje. Je kunt de jars nu even laten afkoelen en de deksel erop draaien. Wanneer je graag een warm cakeje eet kun je hem natuurlijk ook direct opeten. Door meerdere potjes tegelijk te bereiden, kun je een lekker cakeje maken voor iedere dag van de week. Je kunt zelf spelen met de ingrediënten om zo iedere keer weer te wisselen van cakeje. De basis blijft hetzelfde en je kunt iedere keer een Mason Jar gebruiken.