Hete Bliksem, wanneer heb je dat voor het laatst gegeten? Waarschijnlijk is dat al even geleden. Hete Bliksem kun je op vele manieren bereiden. Eigenlijk is het zonde dat dit gerecht nog maar weinig wordt gegeten, want het is ontzettend lekker. Ondanks de vele variaties, delen wij onze favoriete variant uit grootmoeders tijd. Bekijk hieronder wat je nodig hebt en hoe je het maakt.
Ingrediënten:
• 750 gr appels
• 1 kg aardappels
• 50 ml melk
• 50 gr roomboter
• 200 gr achterham
• snufje nootmuskaat
• snufje zout en peper
• 1 el mosterd
• chili vlokken naar gelang (optioneel)
Bereiding:
Schil de aardappelen en appels. Haal het klokhuis uit de appels en snijd in vieren.
Kook de aardappelen en appels in circa 12 minuten zacht, snijd in de tussentijd de ham in stukjes.
Verwarm de melk in een klein pannetje en laat de boter hierin smelten.
Giet de aardappelen en appels af en en stamp deze door elkaar terwijl je beetje bij beetje het boter/melkmengsel toevoegt.
Breng de Hete Bliksem als laatste op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en optioneel de chilivlokken.
Smakelijk eten!