Bonen zijn ontzettend veelzijdig. Je kan ze bijvoorbeeld in een ovenschotel verwerken of wokken in een lekker sausje. Maar ben jij de standaard gekookte boontjes ook een beetje zat?
Probeer dan een de sperziebonen op zijn Grieks eens uit. Helemaal niet moeilijk om te maken en superlekker! Wij leggen hieronder aan je uit hoe je ze maakt.

ingrediënten:
• 300 gr sperziebonen
• olijfolie
• 2 el tomatenpuree
• 1 teentje knoflook, geperst
• halve ui, fijngesneden
• 200 ml water
• zout & peper
• 1 tl oregano
Bereiding:
– Maak de sperziebonen schoon, snijd de uiteinden eraf en halveer.
– Verwarm olijfolie in een pan en fruit de knoflook samen met de ui.
– Voeg de tomatenpuree toe en bak voor circa 1 minuut.
– Voeg de sperziebonen aan de pan samen met de oregano en het water.
– Laat de sperziebonen voor circa 20 minuten op laag vuur gaar pruttelen tot het water bijna is opgelost.
– Serveer de bonen met rijst of aardappelen en een favoriet stukje vlees.