Het overkomt waarschijnlijk de allerbeste wel eens. Even het vlees in de ochtend uit de vriezer halen zodat het voor het avondeten mooi ontdooit is en klaar om bereid te worden. Wat nu? Even snel naar de supermarkt voor een nieuw stukje vlees? Nee hoor, zonder al te veel moeite kan je vlees met een simpel trucje snel en gezond ontdooien.

Invriezen
Wist je trouwens dat het invriezen van vleesproducten snel moet gebeuren? Als je het namelijk langzaam invriest, vormen de vleessappen kristallen die de celwanden van het spiervezels kunnen beschadigen. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het vlees. Het beste kan je vlees achterin de vriezer leggen als je het gaat invriezen. Daar is namelijk de koudste plek waardoor het vlees snel kan bevriezen. Daarnaast zou een luchtdichte verpakking moeten gebruiken om te voorkomen dat het vlees zijn vocht verliest en niet kan uitdrogen. Op deze manier houd je het vlees veel malser en voller van smaak.
Gezond vlees ontdooien
Vaak halen we vlees in de ochtend uit de vriezer zodat het gedurende de dat de tijd heeft om te ontdooien. Ondanks dat we daar over het algemeen geen problemen in zien, wordt het door veel experts afgeraden. Als kip, rund of varken te lang buiten de koelkast ligt, kunnen er meerdere schadelijke bacteriën op komen die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid. Maar gelukkig bestaat er een relatief eenvoudig trucje waarmee je dit kan voorkomen en je vlees in no-time is ontdooid. Het enige wat je nodig hebt is een kom of pan met ruim warm water en een aantal diepvrieszakken. Bekijk hieronder hoe het in zijn werk gaat: