de traditionele pasta bolgonese hebben we allemaal wel eens gegeten. Heel lekker, maar er bestaan ook heerlijke witte pastasauzen. Voor liefhebbers van de Italiaanse keuken zal de past carbonara niet onbekend zijn.
Deze heerlijke romige pastasaus is misschien wel het ultieme comfort-food. Waar normaal carbonara met spekjes of ham wordt gegeten, laten we vandaag zien hoe je een heerlijk smulrecept voor kip-carbonara maakt.

Ingrediënten:
• 250 gram dunne tagliatelle
• zout en peper
• 4 plakjes katenspek, in stukjes
• 3 tenen knoflook, geperst
• 250 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
• 4 middelgrote eieren, losgeklopt
• 100 gram Parmezaanse kaas
• verse peterselie, fijngesneden
Bereiding:
– Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en voeg wat zout toe aan het water. Bewaar ongeveer 60 ml van het kookvocht.
– Bak de spek krokant en voeg de knoflook de laatste paar minuten toe. Haal het hierna uit de pan.
– Doe de kipfilet gaar en breng eventueel op smaak met peper en zout.
– Zet het vuur laag en voeg de spekjes en pasta toe aan de pan.
– Breng de geklutste ei op smaak met peper en zout en voeg toe aan de pan.
– Voeg circa 75 gram Parmezaanse kaas samen met wat vers gesneden peterselie en wat kookvocht toe en roer het geheel goed door.
– Garneer de pasta met nog wat extra Parmezaanse kaas en vers gesneden peterselie.