Waarschijnlijk niet het eerste waar je op komt als het gaat over gehaktballen braden. Je moet er immers maar net op komen en wij moesten ook even twee keer goed kijken. Maar toch werkt het heel goed om gehaktballen in een eierdoos te braden. Op deze manier bak je heerlijke smeuïge gehaktballen die ook nog eens minder vet bevatten. Lekker voor bij een Hollands prakje of favo spaghetti.

De basis
Om tot een lekkere gehaktbal te komen is een goede basis erg belangrijk. Weet je nog de gehaktballen zoals oma ze maakte? die krijg je niet zomaar.. Kies voor een goed gehakt en breng deze op smaak met de juiste kruiden. Tipje: Voeg eens een beetje crème fraîche toe aan het gehakt voor extra smeuïge en romige ballen.
Doseer
Bij de volgende stap is het belangrijk dat je niet te grote ballen wilt maken, want deze passen dan niet meer in een eierdoos. Om tot de perfecte hoeveelheid gehakt te komen om een bal te draaien kan je een ijslepel of schep gebruiken.

Eierdoos
Als het goed is, zouden de gehaktballen perfect in de holtes van de eierdoos moeten passen. Let er op dat de eierdoos goed schoon is voordat je de gehaktballen erin legt. Verwarm een oven voor op 200 graden en plaats de eierdoos met de gehaktballen in het midden van de oven. Bak de gehaktballen in circa 20 minuten goudbruin. Tijdens het bakproces absorbeert de eierdoos het overtollige vet, waardoor je gehaktballen heerlijk zullen smaken!
Bekijk de video door op de link te klikken: